10 punten voor Kortrijk met de provincie

Stad Kortrijk en Provincie West-Vlaanderen bundelen de krachten om van Kortrijk dé duurzame centrumstad van West-Vlaanderen te maken

 Niet alleen meer, maar vooral beter leven, wonen, werken en ondernemen in Kortrijk. De Stad en de Provincie maken er samen werk van, door de krachten te bundelen in tien concrete acties:

  1. We willen dat iedereen graag in Kortrijk woont, jong en oud. We zorgen voor aangepast wonen, op maat van zowel jonge gezinnen als ouderen en iedereen daar tussenin.
  2. Kortrijkzaan en net afgestudeerd? We zorgen ervoor dat je een werk- of leerstage kan volgen in het buitenland. Een unieke ervaring en een pluspunt op je cv.
  3. We maken de buurten in Kortrijk krachtiger, onder meer door een sterk netwerk van lokale winkels. We blijven ook inzetten op de korte keten, zoals het hoevewinkelnetwerk van 100% West-Vlaams.
  4. We verdubbelen de middelen in het fietsfonds, zodat iedereen duurzaam, vlot en veilig naar school of werk kan.
  5. We bouwen Kortrijk verder uit als de beursstad van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai. Met internationale uitstraling en tegelijk een win voor onze Kortrijkse ondernemers, niet in het minst onze horecazaken.
  6. We zorgen voor een sterk hoger onderwijs van topkwaliteit in eigen stad.
  7. We bouwen samen met ondernemers de zorgeconomie verder uit, zodat ze nieuwe producten en diensten kunnen maken op maat van wie er nood aan heeft.
  8. In overleg met de landbouwers zorgen we voor een groen-blauwe aaneenschakeling van natuur tussen Leie en Schelde langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, bijvoorbeeld tussen de provinciale domeinen de Gavers en Bergelen.
  9. We bouwen overslagplatformen van weg naar spoor en van weg naar water, zodat het vrachtvoer duurzamer kan en we onze wegen en kernen ontlasten.
  10. Ook in de industrie kan het een stuk duurzamer, dankzij onder meer de uitbouw van het Vlaams Kunststoffen Centrum op Hoog-Kortrijk tot een Vlaams top centrum rond circulaire economie.