Jean de Bethune over het Vlaams Kunststoffencentrum

Nieuwe materialen, maar vooral duurzame materialen zijn de toekomst. De extra foliezak die u recent hebt ontvangen is daar een uitvloeisel van. Niet om u te ambeteren, maar om toekomstgericht verder te kunnen. Onze industrie, hier in West-Vlaanderen, speelt daarin een belangrijke rol. En met het VKC, het Vlaams Kunststoffencentrum, dat de Provincie in Kortrijk verankerde, kan onze stad het voortouw nemen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, nieuwe processen, nieuwe producten, systematisch op duurzame wijze ontwerpen, geproduceerd én gerecycleerd. We doen dit samen met onze Kortrijkse kennispartners Howest, VIVES en KULAK, en samen met de industrie. Het VKC in Kortrijk is op die manier stilaan een referentie op Europees niveau. Daarom investeert de Provincie ook het komende jaar 2 miljoen euro in de uitbreiding van het VKC aan de E. Sabbelaan, ten dienste van de kmo’s en met toptechnologie die onze stad de erkenning heeft die het verdient.