Jean de Bethune in Dentergem

PROVINCIALE DOMEINEN: GROENE LONGEN EN VEILIG SPEELPLEZIER Met onze provinciale domeinen, waaronder Baliekouter, Bergelen, De Gavers, … creëerden we stuk voor stuk prachtige groene longen. Elk domein heeft zijn eigenheid en zijn specifieke kenmerken. Onze aandacht gaat er uit naar de natuur, maar ook de beleving is er heel belangrijk. Opdracht voor ons als provinciebestuur is dan ook om van elk domein een veilige speelplek, een interessante leeromgeving én een gezellige ontmoetingsplaats te maken.

 

  • Een bosrijk gebied ontdekken: loofbos, meersen en boomgaard
  • Bezoek de historische kapel
  • Speeltuigen in het thema boerderij met o.a. een dubbele schommel, speeltractor en speelhuisje
  • Bezoekerscentrum De Baliekouter: de oude schuur in De Baliekouter werd omgebouwd tot onbemand bezoekerscentrum in beheer van gemeente Dentergem.