Jean de Bethune in Menen

“Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”. Zo noemt het officieel. Mensen met capaciteiten, maar die omwille van fysieke of mentale beperkingen niet meekunnen met het reguliere arbeidscircuit. De maatwerkbedrijven, zoals ‘t Veer hier in Menen, vormen hier een uitstekende oplossing. En ook hier excelleert en pioniert West-Vlaanderen. Samen met 4Werk, de organisatie die de 28 maatwerkbedrijven in West-Vlaanderen bundelt, werkt de POM aan de ondersteuning van deze arbeidsvorm. Een winst voor meer dan 5000 mensen, die op die manier toch actief kunnen bijdragen aan de maatschappij. Daarenboven is ook gebleken dat het werk van deze mensen in de maatwerkbedrijven een cruciale factor is in de verankering van reguliere productiebedrijven in onze streek. Meerwaarde op individueel niveau, op maatschappelijk niveau en op globaal economisch niveau.