Jean de Bethune in Roeselare

CD&V-Lijsttrekker Jean de Bethune was vandaag samen met de provincieraadslijst op bezoek in Hooglede bij lijsttrekker Kris Declercq ,provivinciekandidaten Marlies De Clercq, Marc Vanwalleghem en CD&V Roeselare.

Vandaag in Roeselare 125 jaar jubileum voor de Landelijke Gilde. Een topdag, met een groententapijt, tal van oude en nieuwe landbouwmachines, verschillende food-standjes met proevertjes en animatie voor de allerkleinsten. Familiaal en gezellig, onze West-Vlaamse stijl!

Driehoek INAGRO, Veiling, Huis van de voeding – Valley van de voeding

Roeselare, het hart van Midden-West-Vlaanderen, het hart van de voedingsindustrie. Een duidelijke kaart die vanuit de Provincie wordt getrokken, in samenspraak en samenwerking met de stad, met de 2 provinciale agentschappen POM en Inagro en met de kennisinstellingen. Reeds vorige legislatuur begon de Provincie haar voortrekkersrol en investeerden we in de renovatie van de oude bottelarij van Brouwerij Rodenbach tot een Huis van de Voeding. Voor de toekomst staan tal van projecten op til om in deze regio vanuit de Provincie, in samenwerking met alle partners verder te bouwen aan een heuse Food Valley in Roeselare.