Jean de Bethune op stap in Hooglede

Jean de Bethune was gisterenavond op bezoek in Hooglede bij en CD&V Hooglede-Gits. Bedankt aan lokaal CD&V-voorzitter Frederik Demeyere voor de organisatie.

Sinds jaar en dag is Speelplein Zoeber het kloppende hart van jeugdwerking in de gemeente Hooglede. Maar de oude infrastructuur had een opfrissing nodig – meer natuurlijk groen waarin gespeeld en geravot kan worden, een groen domein open en toegankelijk voor iedereen. De nieuwe inrichting op deze locatie verzekert zowel de speelpleinwerking als de verschillende jeugdverenigingen van een eigen plek. Het domein wordt openbaar en vrij toegankelijk voor elke inwoner. Via een netwerk van trage wegen wordt deze site verbonden met de dorpskern.
De provincie is de partner bij uitstek om dergelijke leefbaarheidsprojecten in kleine dorpskernen te realiseren. Met een subsidie van 102.000 euro op een totaalproject van 581.000 euro ondersteunt de provincie via het subsidiereglement Platteland Plus de lokale overheid om samen een leefbaar West-Vlaanderen te realiseren.