Met Jean de Bethune steunt de provincie West-Vlaams ondernemerschap internationaal

West-Vlaanderen is één van de top regio’s in Vlaanderen. In bepaalde exportdomeinen, zoals textiel, frozen vegetables (voeding), engeneering (machines), met bedrijven als Picanol, Vandewiele en Barco, is West-Vlaanderen goed voor 50 procent van de Vlaamse export. Ook dit verdient ondersteuning en nieuwe domeinen worden verkend, zoals de blauwe economie op zee.

Gedeputeerde Jean de Bethune wil met de provincie West-Vlaanderen die sterktes behouden, in het bijzonder door het bevorderen van de relaties met dichte buren: Fransen, Nederlanders, Britten. Dit gebeurt via een reeks Europese projecten in partnerschap met onze kennisinstellingen, universiteiten, hogescholen en private bedrijven. Alsook door onze jongeren te stimuleren om internationale ervaring op te bouwen dit via de samenwerking met onze zusterprovincie in China, waar wij inzetten op een kenniscentrum in duurzame technologie.

Tenslotte zet de provincie West-Vlaanderen  ook in op netwerking zoals het netwerkmoment in brouwerij Rodenbach in Roeselare. Waar  de ondernemers uit eigen regio konden  netwerken met het Flanders Investment on Trade (FIT) en  de diplomaten van de Vlaamse Overheid wereldwijd.

Gedeputeerde Jean de Bethune zet zich in opdat onze hogescholen en universiteiten versterkende partnerschappen aangaan om internationale expertise voor onze ondernemingen binnen te halen.

‘Vertrekkende vanuit eigen sterktes, binnen onze ondernemingen en kennisinstellingen, kon ik met  de provincie grensoverschrijdende bruggen leggen. Via die bruggen, kunnen die sterktes, kennis en producten worden geëxporteerd.’ Jean de Bethune

Summary review: Focus en WTV / Het Provinciaal Domein

Bron: Focus en WTV / Het Provinciaal Domein