Een betere ondersteuning van zelfstandige ondernemers in West-Vlaanderen met Jean de Bethune

West-Vlaanderen is bij uitstek een provincie van middenstanders. Zo is 20% van de mensen in West-Vlaanderen actief als zelfstandig ondernemer. Dit is meer dan 100 000 mensen. Onze provincie telt 13.000 winkels waarvan 80% worden gerund door zelfstandige ondernemers. Dat is 3 à 4 procent meer dan in de rest van Vlaanderen.

Deze sector staat echter economisch onder druk. Daarom moeten wij vanuit alle bestuursniveaus inzetten op de ondersteuning van de zelfstandige ondernemer met als sleutelwoord innovatie. “Wij moeten zorgen dat deze sector  genoeg toegang heeft tot kapitaal, hen begeleiden in nieuwe processen zoals E-Commerce en tenslotte willen wij dat onze ondernemers zich via permanente vorming, in Syntra-West, kunnen versterken”.

“Syntra-West is voor ons een bevoorrechte partner met hun afdelingen over heel de provincie. Zij helpen mee met het versterken van onze middenstanders en dus ook met de versterking van de provincie West-Vlaanderen”, aldus gedeputeerde Jean de Bethune.