Sociale economie als belangrijke sector in de West-Vlaamse economie

Sociale economie is een belangrijke sector in onze West-Vlaamse economie. In de provincie West-Vlaanderen gaat het over  28 bedrijven die zo’n 6.000 mensen tewerkstellen.

De sociale economie biedt vooreerst kansen op de arbeidsmarkt voor wie in het zogenaamde reguliere circuit net niet mee kan. Tegelijk moeten we de sociale economie versterken als cruciale partner voor de reguliere economie. Onder meer in de ontwikkeling van nieuwe technologische innovaties die in alle productie-ondernemingen het werk toegankelijk en doenbaar moeten houden.

Door de oprichting van 4Werk als beroepsfederatie kunnen deze bedrijven ook op nationaal niveau hun boodschap uitdragen. Vanuit de provincie ondersteunen wij dan ook met overtuiging graag dit initiatief.

“Er is een belangrijke  toekomst voor de sociale economie. Want elkeen verdient werk op maat en  de sociale economie is een goed voorbeeld, voor alle  bedrijven om zich aan de noden van het menselijk kapitaal aan te passen.” aldus Jean de Bethune gedeputeerde voor de provincie West-Vlaanderen

meer info via: https://4werk.be/

Bron: Focus en WTV / Het Provinciaal Domein